De complete computercursus voor beginners!

Heeft u het gevoel dat u toch wel ‘iets’ met computers zou willen? Bijvoorbeeld iets kunnen opzoeken op internet, of e-mailen met (klein-)kinderen?

Deze cursus is bedoeld voor beginners die nog niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt of alleen met een smartphone. Wij leren u in 10 lessen de basisvaardigheden. We leren u hoe u programma’s start en sluit en we gaan aan de slag met eenvoudige tekstverwerking. Heeft u een tekstje gemaakt, dan leren we u hoe u dit op de computer opslaat en – heel belangrijk – hoe u het daarna kunt terugvinden.
Ook leert u in deze cursus de eerste beginselen van het internet en het sturen van een e-mail. Gedurende deze cursus krijgt u van de docent en docentassistenten een goede begeleiding. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een vervolgcursus of workshop voor specifieke programma’s.

 

WAARSCHUWING: u moet wel weten hoe u de muis bedient en een beetje de weg weten op het toetsenbord. Is dat niet het geval, dan raden wij u aan om daar eerst mee te oefenen. Er zijn er voldoende mogelijkheden om u op weg te helpen. In het cursuslokaal zijn boeken aanwezig over Windows 10 in stap-voor-stap lessen. Deze zijn te koop bij www.visualsteps.nl

 

Data: 13, 20 en 27 januari, 3, 10, 17 en 24 februari en 2 en 9 maart.
Kosten: met stadspas met groene stip gratis

 

Om een cursus te kunnen volgen bij ACC Noord heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50 per uur.