Evenementgegevens


 

De cursus Photoshop Elements gaat dit jaar helaas niet door wegens ziekte van de docent.

 

 

Photoshop is hét programma om foto’s mee te bewerken. En dat gebeurt héél veel en door iedereen. We hebben er zelfs een werkwoord voor. Hoe vaak hoor je niet dat een afbeelding waarschijnlijk wel is gefotoshopt? Waarmee dan bedoeld wordt dat de werkelijkheid geweld is aangedaan, iets mooier is gemaakt dan het in werkelijkheid is, denk maar aan de fotomodellen die slanker worden afgebeeld dan ze in het echt zijn. Maar je kunt het ook positief bekijken, hoe maak ik – bij voorkeur mijn eigen – foto’s mooier, sprankelender, ontdaan van storende elementen en ja, natuurlijk ook bewerkt met alle mogelijkheden die het programma biedt.

Photoshop wordt gebruikt door fotografen, webdesigners en videobewerkers. Wij gebruiken het programma Photoshop Elements dat iets eenvoudiger en vooral veel voordeliger is voor de thuisfotograaf en liefhebber.

 

Wat gaan we doen in deze basiscursus van zes weken?

Als eerste foto’s verbeteren. Sommige viewers bieden de mogelijkheid om een foto te verbeteren, maar daar hebben wij geen invloed op, en die invloed willen wij wel hebben! Belichting, kleur, contrast, verzadiging, levendigheid komen aan de orde. En daarnaast ook het rechtzetten van foto’s en het aanpassen van het perspectief mocht dit nodig zijn.

  • Werken op een veilige manier in de zin van dat we een originele foto niet overschrijven. Een bewerkt resultaat opslaan zoals wij het willen hebben, bijvoorbeeld in een formaat dat je hem kunt laten afdrukken bij de Hema.
  • Dan het gebruik van de diverse filters, op de hele foto of delen van een foto. En filters zijn er in diverse soorten en maten en hier gaan we de creatieve kant mee op.
  • Vervolgens gaan we ook kijken hoe we storende elementen in een foto weg kunnen poetsen of vervangen door iets anders.

 

 

Wat is Photoshop Elements? Bekijk deze tutorial van Adobe voor meer informatie (video in het Engels)

Ontdek hier meer kenmerken van dit veelzijdige programma.

 

Lessen: 6
Kosten: € 42
Stadspas: € 36

Om een cursus te kunnen volgen bij ACC heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.