Evenementgegevens


Dit programma heeft veel weg van de grotere en zeer uitgebreide versie Photoshop.  Maar met Elements probeert Adobe fotobewerking voor iedereen gemakkelijk te maken. U kunt nog steeds foto’s mooier, sprankelender, ontdaan van storende elementen en ja, natuurlijk ook bewerken met alle mogelijkheden die het programma biedt.
De reden dat we zijn overgestapt van Photoshop naar Photoshop Elements is simpelweg de prijs. Photoshop is nu alleen nog maar te koop in de vorm van een abonnement. Afhankelijk van het soort gebruik is de minimale prijs nog steeds vanaf € 12,- per maand (jaarabonnement), terwijl Elements te koop is vanaf € 90,-
 U kunt op de website van Adobe een gratis proefversie downloaden
We gaan in deze cursus dezelfde onderwerpen behandelen als in de cursus Photoshop.

Wat gaan we doen in deze basiscursus van zes weken?

  •  Als eerste foto’s verbeteren. Sommige viewers bieden de mogelijkheid om een foto te verbeteren, maar daar hebben wij geen invloed op, en die invloed willen wij wel hebben! Belichting, kleur, contrast, verzadiging, levendigheid komen aan de orde. En daarnaast ook het rechtzetten van foto’s en het aanpassen van het perspectief mocht dit nodig zijn.
  • Werken op een veilige manier in de zin van dat we een originele foto niet overschrijven. Een bewerkt resultaat opslaan zoals wij het willen hebben, bijvoorbeeld in een formaat dat je hem kunt laten afdrukken bij de Hema.
  • Dan het gebruik van de diverse filters, op de hele foto of delen van een foto. En filters zijn er in diverse soorten en maten en hier gaan we de creatieve kant mee op.
  • Vervolgens gaan we ook kijken hoe we storende elementen in een foto weg kunnen poetsen of vervangen door iets anders.

Extra informatie
In de cursus maken we gebruik van Photoshop Elements 2018 op Windows computers. Bij ACC West wordt versie
17 gebruikt. Maar het gaat hard: u kunt nu al een versie van 2019 kopen; alles voor rond de € 80,-.

We maken in de cursus gebruik van een boek van Visual Steps en eentje van André van Woerkom.

 

Kosten € 42
Stadspas: € 36
Lessen: 6

Om een cursus te kunnen volgen bij ACC Noord heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50  per uur.

 

Inschrijven | Contact