Blind leren typen

Voor school of studie kan het snel en foutloos leren typen erg handig zijn, maar ook op latere leeftijd bespaart het blind typen u veel tijd en moeite. Door het volgen van een type-les leert u op de juiste manier blind te typen.

Leren blind typen is een voorbeeld van “motorische vaardigheid”, net als pianospelen, lopen, fietsen, autorijden enz. U kunt het alleen leren door regelmatig te herhalen en zo uw hersenen de beweging te laten automatiseren.

Voordelen van blind typen

  • U kunt sneller werken,
  • U werkt efficiënter,
  • Een goede houding, het voorkomt RSI,
  • U bent meer gefocust op de tekst in plaats van het toetsenbord.

Er worden veel typecursussen aangeboden, zowel klassikaal als via internet. Wij maken gebruik van één van de gratis cursussen die op het internet worden aangeboden. Bij de inloop kunt u vragen of u daar gebruik van mag maken en dan is het vooral oefenen, oefenen en nog eens (thuis) oefenen.

Kosten: geen*

Inschrijven | Contact

* Het enige wat u nodig heeft is een lidmaatschap. Hiermee profiteert u van alle diensten die het ACC te bieden heeft. Dit kost € 12,- per half jaar. Zo kunt u komen oefenen van ma/za van 12.00-17.00 uur bij het ACC Noord en van ma/vr van 10.00-17.00 uur bij ACC West. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig om u te helpen. Daarnaast bieden wij privélessen aan als u langer of specifieke hulp nodig heeft. Dit kost € 7,50 per uur.