Cursus Excel Basis

Meer weten over het rekenprogramma van Microsoft Office?

Excel is namelijk het bekendste spreadsheet programma ter wereld en bestaat al sinds 1985. Het programma wordt gemaakt door Microsoft en is samen met Word, PowerPoint, Access en Outlook onderdeel van het Microsoft Office pakket.

Excel is bedoeld als programma waarmee u berekeningen kunt uitvoeren, gegevens kunt analyseren en bijvoorbeeld, grafieken kunt maken.

U kunt er formules mee maken die automatisch voor u uitrekenen wat u maar wilt.

Bijhouden van uw administratie, beheren van verzamelingen, vergelijken van scenario’s  en nog veel meer: Excel helpt u daarbij!

U kunt deze cursus ook volgen als u alternatieven wilt gebruiken als LibreOffice Calc of Excel Online. Dus ook als u een tablet heeft!

Basisboek Excel 2016 en 2013Materiaal

Om u te ondersteunen bij deze cursus kunt u gebruik maken van een cursusboek. Deze is speciaal geschreven voor beginners van Excel

Wij adviseren elke cursist dit boek aan te schaffen zodat u ook thuis kunt oefenen en dingen terug kan vinden.

Het boek is bij de uitgeverij Visual Steps te koop voor €17.95, maar wij hebben ook een aantal exemplaren beschikbaar.

Handig: zorg dat u basiskennis heeft van Windows en weet hoe u moet knippen, kopiëren en plakken.

Kosten:  € 49
Stadspas:  € 42
Lessen:  7

Om een cursus of privéles te kunnen volgen heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt op ma/za van 12.00 – 17.00 uur bij ACC Noord of van ma/vr bij ACC west. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak voor een (extra) privéles maken. Dit kost € 7,50 per uur.