Cursus Photoshop

Photoshop is hét programma om foto’s mee te bewerken.
En dat gebeurt héél veel en door iedereen. We hebben er zelfs een werkwoord voor. Hoe vaak hoort u niphotoshopvervolg2et dat een afbeelding waarschijnlijk wel is gefotoshopt? Waarmee dan bedoeld wordt dat de werkelijkheid geweld is aangedaan, iets mooier is gemaakt dan het in werkelijkheid is, denk maar aan de fotomodellen die slanker worden afgebeeld dan ze in het echt zijn. Maar u kunt het ook positief bekijken, hoe maak ik – bij voorkeur mijn eigen – foto’s mooier, sprankelender, ontdaan van storende elementen en ja, natuurlijk ook bewerkt met alle mogelijkheden die het programma biedt.
Deze cursus komt te vervallen en wordt vervangen door Photoshop elements.

 

Wat gaan we doen in deze basiscursus van zes weken?

  •  Als eerste foto’s verbeteren. Sommige viewers bieden de mogelijkheid om een foto te verbeteren, maar daar hebben wij geen invloed op, en die invloed willen wij wel hebben! Belichting, kleur, contrast, verzadiging, levendigheid komen aan de orde. En daarnaast ook het rechtzetten van foto’s en het aanpassen van het perspectief mocht dit nodig zijn.
  • Werken op een veilige manier in de zin van dat we een originele foto niet overschrijven. Een bewerkt resultaat opslaan zoals wij het willen hebben, bijvoorbeeld in een formaat dat je hem kunt laten afdrukken bij de Hema.
  • Dan het gebruik van de diverse filters, op de hele foto of delen van een foto. En filters zijn er in diverse soorten en maten en hier gaan we de creatieve kant mee op.
  • Vervolgens gaan we ook kijken hoe we storende elementen in een foto weg kunnen poetsen of vervangen door iets anders.

Materiaal
In de cursus maken we gebruik van Photoshop CS3 op Windows computers.

Kosten € 42
Stadspas: € 36
Lessen: 6


Om een cursus te kunnen volgen bij ACC Noord heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50  per uur.


    Na deze cursus kunt u verder gaan met de cursussen:
  • Powerpoint
  • Sociale Media