HTML & CSS

Je eigen website ontwerpen? Dat kan.

Een interessante cursus voor wie meer technisch bezig wil zijn met webdesign.In deze cursus leert u de meest gebruikte HTML- en CSS-codes. Maar wat is het eigenlijk?

Wat is HTML?
Eén ding kunnen we alvast met zekerheid stellen: iedere website op internet bestaat uit webpagina’s die gemaakt zijn met HTML. HTML kan dan ook beschouwd worden als onmisbaar bij het maken van websites. Hoewel vaak aangeduid als programmeertaal, is HTML niet meer dan opmaaktaal voor tekst in een tekstdocument. Tenminste, in eerste instantie.
Want na het opmaken van een HTML-pagina, ofwel alle elementen op hun plek zetten, kunnen we er vervolgens voor kiezen om de vormgeving van de diverse elementen aan onze wensen aan te gaan passen. En dat is waar we CSS voor gebruiken. De stijlen die we voor het vormgeven van HTML-pagina’s gebruiken, heten Cascading Style Sheets. Vrij vertaald: Overervende Stijlbladen. Maar onder webdesigners beter bekend als: CSS.

Wat is dan CSS?
CSS een programmeertaal waarmee u een website kunt opmaken.

eze taal  is niet ontzettend moeilijk te leren. Dit komt omdat eigenlijk veel codes voor zich spreken. Doordat het relatief eenvoudig is kunt u veel code vaak al door het lezen ontcijferen, en wellicht zelfs al aanpassen. Met CSS wordt stijl toegevoegd aan HTML.
WordPress thema’s bijvoorbeeld, bevatten namelijk allerlei codes. Met HTML en CSS kan er aangegeven worden hoe bepaalde elementen eruit komen te zien.

De mogelijkheden van HTML en CSS zijn eindeloos. En worden eigenlijk alleen gelimiteerd door jouw eigen creativiteit.

.

Let op: Deze cursus is voor gevorderden! Er zal veel worden getypt in deze cursus, een goede typevaardigheid en kennis van Excel is vereist.

Kosten: €90
Stadspas: €75
Aantal Lessen: 9

Inschrijven | Contact