Blind leren typen

 

Blind leren typen door middel van een typecursus is nuttig. Voor school of studie kan het snel en foutloos leren typen erg handig zijn, maar ook op latere leeftijd bespaart het blind typen u veel tijd en moeite. Door het volgen van een typecursus leert u op de juiste manier blind te typen.

Leren blind typen is een voorbeeld van “motorische vaardigheid”, net als pianospelen, lopen, fietsen, autorijden enz. U kunt het alleen leren door regelmatig te herhalen en zo uw hersenen de beweging te laten automatiseren.

Voordelen van blind typen

  • U kunt sneller werken,
  • U werkt efficiënter,
  • Een goede houding, het voorkomt RSI,
  • U bent meer gefocust op de tekst in plaats van het toetsenbord.

Er worden veel typecursussen aangeboden, zowel klassikaal als via internet. Wij maken gebruik van één van de gratis cursussen die op het internet worden aangeboden. De cursus bestaat uit het klassikaal behandelen van de oefeningen maar bestaat vooral uit (thuis) oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

 

 

 

 

Kosten: € 25
Stadspas: 20
Lessen: 7

 

Om een cursus te kunnen volgen bij ACC West heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/vr van 10.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50 per uur.

 

Inschrijven | Contact