Login Computerservice

Login is een project met een speciale achtergrond. Zij staan met name open voor (ex-)GGZ-cliënten en voor mensen die langere tijd uit het arbeidsproces zijn geweest. Login heeft een winkel in Amsterdam Oud-West en Noord waar tweedehands en nieuwe computers, computeronderdelen en tweedehands laptops worden verkocht. Logout verricht ook reparaties en onderhoud aan computers van particulieren en bedrijven.

Cursus Hardware

In de cursus Hardware worden de verschillende onderdelen van een computer behandeld. Je gaat een wat oudere computer uit elkaar halen en stukje voor stukje weer opbouwen. Hierbij komen de verschillende typen moederborden, processoren en geheugens aan bod. Ook wordt er gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden en ga je het BIOS instellen.

De cursus bestaat uit zes lessen en kost € 35,00 incl. het bijbehorende cursusmateriaal. Iedere twee maanden wordt een nieuwe cursus gestart. De cursus wordt gegeven op dinsdagochtend. De eerstvolgende cursus begint 17 september 2013.
De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over wat zich afspeelt binnen een computer. Stadspas korting: € 15%

Cursus Software

Doel van de cursus Software is te leren software te installeren en kleine softwarematige problemen te leren herkennen en oplossen. Ook wordt er informatie gegeven over onderwerpen als het BIOS, virusscanners, downloaden van software etc.

De cursus bestaat uit zes lessen en kost € 35,00 incl. het bijbehorende cursusmateriaal. Iedere twee maanden wordt een nieuwe cursus gestart. De cursus wordt gegeven op de woensdagochtend. De eerstvolgende cursus begint 18 september 2013.
De cursus Software is bedoeld als vervolg op de cursus Hardware, maar staat verder open voor iedereen met een goede basiskennis van computerhardware.

Stadspas korting: € 15%

Inschrijven voor een cursus

Voor meer informatie en inschrijving voor de cursussen kun je terecht bij LoginPC, Ma t/m Vrij van 13.00 tot 17.00 uur.
Telefoon 020 – 6892004 (Changiz).
Of stuur een e-mail naar: cornelis@scipweb.nl. Vergeet niet je naam, adres, telefoonnummer en de gewenste cursus te vermelden.

Het kan zijn dat er voor de cursus van je keuze een wachtlijst is. Als je op een wachtlijst bent geplaatst, krijg je automatisch bericht zodra er een nieuwe cursus start waaraan je mee kunt doen.

Klusclub

Vind je het leuk om te knutselen aan je eigen pc? Doe je dat al, maar loop je tegen problemen aan waar je geen oplossing voor vindt? Kom dan naar de Klusklup! Ben je bang om een schroevendraaier te hanteren? Of ben je niet geïnteresseerd in pc’s? Dan is de Klusklup helaas niet aan jou besteed.

Bij de Klusklup krijg je begeleiding van vrijwilligers van Login. Het doel is dat je zelf je pc repareert of verbetert. De begeleiders geven advies en helpen je waar nodig.

Eerst kijken we of het repareren of verbeteren van je pc zin heeft. Dit in verband met je wensen en de te verwachten kosten. Soms is een reparatie te duur. Dan is het advies om een nieuwe of gebruikte pc te kopen.

Wat kun je zelf doen?
Wil je bijvoorbeeld een grotere harddisk, een andere videokaart, of meer geheugen? Koop de onderdelen in de winkel van Login, of ergens anders. Wij ondersteunen bij het installeren. Of wil je de bestanden van je oude pc overzetten naar je nieuwe pc? Dat is allemaal eenvoudig zelf te doen. En met onze deskundige begeleiding weet je zeker dat het goed gaat.

Wat moet je meenemen?
Alleen de systeemkast is voldoende. Monitoren, toetsenborden en muizen zijn aanwezig. Neem alle software mee, die je ooit bij de pc hebt gekregen.
Duurt een klus langer dan één middag, dan kun je de pc in de werkplaats achterlaten om er de volgende week verder aan te werken.

De Klusklup wordt gehouden in de werkplaats van Login, elke maandagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers betalen een vergoeding van € 5,- per blok van 2 uur.

Je dient je op te geven door je naam op de inschrijflijst bij de werkplaats te (laten) zetten
Dat kan op Maandagmiddag tussen 13.00u en 17.00u door:
– langs te komen op de Cornelis Dirkzstraat 27,
– of (alleen dan!) telefonisch via 020-6892004.
Vermeld hierbij ajb je naam plus telefoonnummer.
We beginnen altijd om 13.00u met de bespreking van de problemen die men wil oplossen, dus wees ajb op tijd.

Kijk voor meer info op de externe website:

www.loginpc.nl

-Opent in een nieuw venster-

Login Werkplaats
Cornelis Dirkszstraat 27-3
1056 TP Amsterdam

Changiz Porkalkaly
020 – 68 920 04
changiz@loginpc.nl

ma t/m do 13.00 – 17.00 uur


Andere projecten van SCIP

Login Computerservice