Gratis Online Fotobewerkingsprogramma: Photopea

Photoshop is een prachtig programma om foto’s mee te bewerken, maar het is behoorlijk duur. Er is wel een aantal alternatieven, zowel online als voor uw computer, maar de meeste online alternatieven hebben een extra programmaatje nodig (Flash) of ze ondersteunen geen bestanden van Photoshop.

Dat is voor veel mensen een extra drempel om er gebruik van te maken. Bij Photopea is dat niet nodig. Photopea is een erg handige en gebruiksvriendelijke online applicatie om foto’s mee te bewerken. De dienst ondersteunt erg veel bestandsformaten, waaronder PSD, en het programma komt wat uiterlijk en wat gebruikswijze betreft dicht in de buurt van Photoshop. Photopea is daarmee een uitstekend alternatief voor Photoshop.

Het programma is gratis te gebruiken, maar heeft nog een premium-versie met meer opties. De applicatie werkt volledig online in uw browser. Kijk op de gelijknamige website.

Toch liever iets minder ingewikkelds?

Volg dan de cursus Photoshop Elements bij ACC Noord. Dit programma is makkelijk in gebruik, lage aanschafprijs. De eerstvolgende cursus begint op donderdag 19 september van 11.00 – 13.00 uur.