Vrijwilliger worden bij het Actief Computer Centrum

 

Bij het Actief Computer Centrum Amsterdam-Noord en Amsterdam-West werken allemaal vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden en heb je affiniteit met computers, tablets enz. dan is werken bij het ACC-Noord of ACC-West misschien iets voor jou! Er zijn momenteel meerdere vacatures.

De werkzaamheden kunnen bestaan uit bijvoorbeeld mensen helpen met de computer tijdens de inloopuren of het geven van prive-les op computer gebied (of tablet). Ook kunnen wij docenten gebruiken voor het lesgeven van diverse computercursussen. Heb je interesse en lijkt het je leuk, neem dan contact met ons op, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Regelmatig hebben we vacatures. Via het onderstaande contactformulier kun je eventueel contact opnemen of e-mail naar info@accnoord.nl. Even langskomen, of bellen is natuurlijk ook mogelijk

(Assistent) Docent (m/v)

Korte taakomschrijving

We zijn op zoek naar een (assistent) computerdocent, die kan assisteren bij diverse cursussen. De lessen duren twee uur per keer. Ook privéles geven hoort tot de mogelijkheden.

bijscholingUitgebreide taakomschrijving

U assisteert de docent bij een cursus aan een groep buurtbewoners, vaak ouderen met een groot niveauverschil. U helpt cursisten die extra moeite hebben de cursus te volgen. Verder kunt u privélessen geven. De docent geeft les aan een groep cursisten van maximaal 9 personen. De cursisten hebben vaak weinig of geen basiskennis. Meestal is het leertempo laag. De lessen duren 2 uur per keer. Er is cursusmateriaal aanwezig. Tijdens de cursus wordt het lesmateriaal van de docent gebruikt. U mag privélessen op uw eigen manier lesgeven. Van tevoren maakt u kennis met het kleine vrijwilligersteam van ACC-Noord. Deze cursussen wordt regelmatig herhaald.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

U bent geduldig, heeft goede contactuele eigenschappen en goede communicatieve vaardigheden. U past zich aan, aan het niveau en tempo van de cursisten. U heeft enige didactische vaardigheden. U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal. U heeft ruime ervaring met het werken met computers. Wij vragen kennis van diverse programma’s. Dat kan Microsoft Office zijn, maar ook Windows 10, Sociale Media. Ook priveles geven om mensen te helpen websites bouwen hoort tot de mogelijkheden. U kunt zelf aangeven waarmee u zou willen helpen. Door het cliëntgestuurde karakter van de organisatie, geven wij de voorkeur aan vrijwilligers die client zijn of zijn geweest bij de GGZ.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Op diverse vlakken om uzelf verder te ontwikkelen. Alle cursussen binnen SCIP mogen gratis worden gevolgd.

Wat krijg je er voor terug?

ACC-Noord is een kleine en gemoedelijke werkomgeving, waar er allerlei computercursussen op elk niveau worden aangeboden. We werken met een leuk team van vrijwilligers. U kunt eigen initiatieven ontwikkelen wat betreft onderwijs en computervaardigheden. We bezitten een goed geoutilleerd leslokaal met een kleurenprinter, scanner en een beamer. Ook hebben we een gezellige kantine voor de pauze. Verder hebben we een kleine bibliotheek met computerboeken voor zelfstudie. U kunt ook gratis deelnemen aan alle cursussen die SCIP biedt om u zelf verder te ontwikkelen.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Het ACC-Noord wordt bezocht door veel verschillende soorten mensen. We bieden ondersteuning op ieders niveau en laten iedereen in zijn of haar waarde. We werken met een leuk team van vrijwilligers. U krijgt waardering van de collega’s en cursisten. De assistent-docent bieden we de mogelijkheid om ook een eigen invulling aan het werk te geven. We bieden tevens een kleine onkostenvergoeding.

Werktijden

Werktijden kunnen in overleg worden afgestemd. De cursussen worden ’s middags gegeven.

Hoe kom ik in aanmerking?

Na een intakegesprek worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract.

Inloopvrijwilliger (m/v)

Korte taakomschrijving

We zijn op zoek naar vrijwilligers, die buurtbewoners kunnen helpen met hun vragen over diverse computerprogramma’s. Ze hebben vaak weinig kennis van de programma’s waar ze iets van willen weten.

Uitgebreide taakomschrijving

De mensen die moeten worden geholpen zijn vanwege hun lidmaatschap bekend met het ACC. Vaak hebben ze een cursus gevolgd of zijn er mee bezig. Het gaat om incidentele vragen die binnen korte tijd beantwoord kunnen worden. Als mensen langer tijd nodig hebben, kunnen ze een afspraak maken voor privéles.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

U bent geduldig, heeft goede contactuele eigenschappen en goede communicatieve vaardigheden. U past zich aan, aan het niveau en tempo van de mensen. U heeft enige didactische vaardigheden. U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal. U heeft ruime ervaring met het werken met computers. Door het cliëntgestuurde karakter van de organisatie, geven wij de voorkeur aan vrijwilligers die cliënt zijn of zijn geweest bij de GGZ.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Op diverse vlakken om uzelf verder te ontwikkelen. Alle cursussen binnen SCIP mogen gratis worden gevolgd.

Wat krijg je er voor terug?

ACC-Noord is een kleine en gemoedelijke werkomgeving, waar er allerlei computercursussen op elk niveau worden aangeboden. We werken met een leuk team van vrijwilligers. U kunt eigen initiatieven ontwikkelen wat betreft onderwijs en computervaardigheden. We bezitten een goed geoutilleerd leslokaal met een kleurenprinter, scanner en een beamer. Ook hebben we een gezellige kantine om wat te drinken. Verder hebben we een kleine bibliotheek met computerboeken voor zelfstudie. U kunt ook gratis deelnemen aan alle cursussen die SCIP biedt om u zelf verder te ontwikkelen.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Het ACC-Noord wordt bezocht door veel verschillende soorten mensen. We bieden ondersteuning op ieders niveau en laten iedereen in zijn of haar waarde. We werken met een leuk team van vrijwilligers. U krijgt waardering van de collega’s en degenen die u helpt. U kunt doorgroeien naar assistent-docent en docent. Ook het geven van privélessen behoort tot de mogelijkheden. We bieden tevens een kleine onkostenvergoeding.

Werktijden

Werktijden kunnen in overleg worden af gestemd. De inloopuren zijn van maandag t/m zaterdag van 12.00-17.00 uur. Het gaat in ieder geval om twee dagdelen per week.

Hoe kom ik in aanmerking?

Na een intakegesprek worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract

Adm. mdw / receptionist (m/v)

Korte taakomschrijving

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die onze receptie kunnen komen versterken. Naast de werkzaamheden aan de balie, zoals telefoon opnemen, houdt u de cursusadministratie bij. Ook regelt u de betalingen voor privélessen en cursussen. U beantwoordt mailtjes en houdt de agenda bij. Nagenoeg alle werkzaamheden worden uitgevoerd met de computer.

receptieUitgebreide taakomschrijving

U bent de spil tussen cursisten, inloopvrijwilligers en docenten. Omdat u met meerdere receptionistes werkt is het noodzakelijk het logboek correct bij te houden. Naast enkele eenvoudige huishoudelijke taken zorgt u voor koffie en thee voor de cursisten.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

U bent geduldig, heeft goede contactuele eigenschappen en goede communicatieve vaardigheden. U kunt mensen vriendelijk te woord staan, zowel aan de balie als aan de telefoon. U kunt flexibel inspelen op gestelde vragen. U heeft ruime ervaring met het werken met computers. U beheerst Windows, Word en Excel. U bent bereid te leren omgaan met onze geautomatiseerde ledenadministratie. U zorgt dat er koffie en thee klaar staan voor de cursisten. Door het cliënt-gestuurde karakter van de organisatie, geven wij de voorkeur aan vrijwilligers die cliënt zijn of zijn geweest bij de GGZ.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Op diverse vlakken kunt u uzelf verder ontwikkelen. Alle cursussen binnen SCIP mogen gratis worden gevolgd.

Wat krijg je er voor terug?

ACC-Noord heeft een kleine en gemoedelijke werkomgeving, waar er allerlei computercursussen op elk niveau worden aangeboden. We werken met een leuk team van vrijwilligers. We hebben we een gezellige kantine. Verder hebben we een kleine bibliotheek met computerboeken voor zelfstudie. U kunt ook gratis deelnemen aan alle cursussen die SCIP biedt om u zelf verder te ontwikkelen.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Het ACC-Noord wordt bezocht door veel verschillende soorten mensen. We bieden ondersteuning op ieders niveau en laten iedereen in zijn of haar waarde. We werken met een leuk team van vrijwilligers. U krijgt waardering van de collega’s en cursisten. We bieden een kleine onkostenvergoeding.

Werktijden

Werktijden kunnen in overleg worden af gestemd. Het gaat in ieder geval om twee dagdelen van elk 4 uur.

Hoe kom ik in aanmerking?

Na een intakegesprek worden afspraken gemaakt die worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract.

Fout: Contact formulier niet gevonden.