Omstreeks 11.00 uur staan de eerste mensen al voor de deur van Distelweg 85. Het Tabletcafe van ACC Noord gaat weer beginnen. De tassen worden uitgepakt en alle mogelijke tablets komen tevoorschijn, waaronder de iPad mini, de Samsung Galaxy met Android besturing en een Microsoft Surface Tablet. Mensen die wat later binnen komen , schuiven nieuwsgierig aan bij een groepje met dezelfde tablet.

Mevrouw Kiek wil weten hoe ze de foto’s op haar Ipad kan verplaatsen en in een mapje kan stoppen. Degene die naast haar zit, wijst op de mogelijkheid van “selecteren”, nu opent zich een nieuw venster. Daar kiest zij een nieuwe map en geeft die map een toepasselijke naam, dan klikt ze op “verplaatsen” en hup, daar gaan de foto’s in de juiste map. Het is een fluitje van een cent, maar je moet het maar net even weten.

Tablet Caf;é Amsterdam NoordMevrouw Lezer heeft zojuist een bibliotheek App gedownload maar het lukt niet om de bestelde E-books binnen te halen. Iemand merkt op dat je wel eerst een account moet aanmaken bij de bibiotheek App en bij dit account het nummer van je bibliotheekpas moet invoeren.

De heer Rekenaar wil een Excel werkblad op zijn tablet openen, maar weet niet hoe hij getallen kan invoeren want het toetsenbord komt niet vanzelf te voorschijn. Een bezoeker wijst hem op het invoervak dat begint met fx. Nu komt het toetsenbord wel tevoorschijn en kan meneer Rekenaar verder met zijn werkblad.

De vragen bij het Tabletcafé zijn uiteenlopend en de tijd vliegt om. Tegen sluitingstijd komt op de valreep nog een 90-jarige dame binnen met haar iPad. Thuis doet hij het niet maar bij het Tabletcafe wel. Waar ligt dat aan? Een vrijwilliger kijkt onder “Instellingen” of mevrouw thuis wel wifi verbinding heeft. Volgende keer komen we hier weer op terug.

Kom ook eens langs bij het Tabletcafe ACC Noord. U bent welkom op dinsdag 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november, 1 december en 15 december 2015

Ook kunt u nog deelnemen aan de Tabletcursus die op vrijdagochtend 16 oktober 2015 van start gaat, tussen 12.00 tot 14.00 uur. Wat is het verschil tussen Tabletcafe en Tabletcursus? Tijdens het Tabletcafé op dinsdagmorgen doet iedereen zijn eigen ding en helpen de bezoekers elkaar met tips en adviezen. Tijdens de Tabletcursus op vrijdagmiddag is er een klassikale aanpak. Alle cursisten doen tegelijkertijd dezelfde opdracht. Ieder les heeft een ander thema. De Tabletcursus is vooral bedoeld voor mensen die nog maar net met de tablet zijn begonnen en nog moeten wennen aan de touchscreenbediening.

tabletcafe amsterdam Noord