Tablet én Internet Café

Tablet Café

Maak kennis met de vele functies van uw iPad of van uw tablet met Android besturing, bijv. de Samsung Galaxy bij het Tablet Café!

Heeft u nog geen tablet maar overweegt u er wel een aan te schaffen? Ook dan bent u van harte welkom voor (aankoop)advies, instructie of gewoon uit nieuwsgierigheid.

De laatste tijd ontdekken steeds meer mensen de tablet. Wij leren u de basale handelingen van touch screen bediening, wifi verbinding maken, surfen op het internet, e-mailen, foto’s maken en foto’s versturen.

In tegenstelling tot de smartphone heeft u geen abonnement nodig. De aanschafkosten voor een tablet zijn eenmalig en er zijn geen bijkomende kosten. De meeste apps bijv. die voor het gebruik van internet en e-mail zijn gratis.

Heeft u eenmaal de tablet in gebruik dan gaat er een nieuwe wereld voor u open. U neemt hem zowel binnenshuis als buitenshuis overal mee naar toe. U kunt ter plekke even uw e-mail checken of een foto nemen van de omgeving of van uzelf en die foto direct naar uw bekenden toesturen en het gaat allemaal razendsnel! Maak uw eerste selfie !

Ook kunt u een gratis office pakket installeren, zodat u uw Word, Excel of pdf bestanden kunt opslaan. Met de bijgeleverde kabel zet u uw bestanden over: van tablet naar pc of andersom. Typt u vaak, sluit dan een draadloos toetsenbord aan.

Ook voor muziek en radio beluisteren biedt de tablet vele mogelijkheden. Of leest u liever een e-book via de tablet? Wij laten u zien waar u alles kunt vinden. Tot ziens in het Tablet Café !

Om mee te kunnen doen heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50 per uur.

Kom gerust eens langs!

Internet Café

internet

Wilt u meer leren over internet? Kom dan eens langs bij het Internet Café. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

 • DigiD
 • Woningnet
 • Sociale Media zoals Facebook
 • Internetbankieren
 • YouTube
 • Surfen op het internet
 • De verschillende soorten abonnementen
 • Het downloaden
 • Het gebruiken van reisplanners
 • Het opzoeken van informatie
 • e-mails versturen met bijlagen

Ook is er veel ruimte voor cursisten om zelf onderwerpen in te brengen, u komt veel dingen te weten over het internet.

Om deel te kunnen nemen aan het Internet Café bij ACC-Noord heeft u een lidmaatschap nodig van € 12,- per half jaar. U kunt hiervoor ook komen oefenen zoveel u wilt van ma/za van 12.00 – 17.00 uur. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig om u te helpen als u een vraag heeft. Als u voor langere tijd hulp nodig heeft kunt u een afspraak maken. Dat kost € 7,50 per uur.

Kom gerust eens langs!

Het Tablet Café is er elke 14 dagen op dinsdag van 11.00 tot 12.00 bij ACC-Noord. Na de vakantie begint het weer op 5 september.
Het Tablet Café bij ACC-West is elke vrijdag om de 14 dagen op vrijdag van 13.00-15.00 uur.

Het Internet Café is er elke 14 dagen op dinsdag van 11:00 tot 12:00 bij ACC-Noord. Na de vakantie beginnen we weer op 12 september om 11.00 uur.